Nieuwe openingstijden voor recyclagepark  : Op 1 januari 2014 veranderen de openingstijden van het recyclagepark. Uit onderzoek blijkt dat het recyclagepark op dinsdag en zaterdag het drukst bezocht wordt en dat vrijdag de rustigste dag is. Ook tijdens de avondopening op donderdag maken er weinig mensen gebruik van het recyclagepark. Om de dienstverlening te verbeteren en de parkwachters efficiënter in te zetten, besliste het college om de avondopening te verschuiven naar dinsdag en om het park op vrijdagnamiddag te sluiten. De andere openingstijden blijven ongewijzigd.

Vanaf 1 januari kunt u dus op het recyclagepark terecht op:

  • dinsdag van 9 tot 18 uur
  • woensdag van 9 tot 16.30 uur
  • donderdag van 9 tot 16.30 uur
  • vrijdag van 9 tot 12 uur
  • zaterdag van 8.30 uur tot 14.30 uur


Met de bus veilig door het eindejaar

Tijdens oudejaarsnacht kunt u gebruikmaken van de eindejaarsbussen van De Lijn. De bussen bedienen alle haltes van aan het station in Herentals, via de Grote Markt, de Herenthoutseweg, de Servaes Daemsstraat, Noorderwijk, Morkhoven, Wiekevorst tot aan de sporthal in Hulshout en terug. U kunt de dienstregeling raadplegen op www.herentals.be/feestbussen.

Een ticket voor de feestbus kost 2 euro en is vanaf maandag 16 december te verkrijgen aan de infobalie in het administratief centrum, bij de dienst toerisme op de Grote Markt en bij de jeugddienst in het Stadspark. In Noorderwijk en Morkhoven kunt u terecht bij de Mobiele Lijnwinkel. Die staat op vrijdag 27 december van 9 tot 10 uur aan het Dorpshuis in Noorderwijk en van 11 tot 12 uur aan het Dorpshuis in Morkhoven. Als u een toegangskaart hebt voor Kiss Me on NYE, kunt u een gratis busticket afhalen op de voorverkooppunten die vermeld staan op kissmeparty.com.

De Mobiele Lijnwinkel komt naar Noorderwijk en Morkhoven

De Mobiele Lijnwinkel staat op vrijdag 27 december van 9 tot 10 uur aan het Dorpshuis in Noorderwijk en van 11 tot 12 uur aan het Dorpshuis in Morkhoven. U kunt er terecht voor een ticket voor de feestbus, een abonnement, een lijnkaart, een Buzzy Pazz of elk ander vervoerbewijs. U kunt er ook een klantnummer voor de Belbus aanvragen. Deze bus rijdt, op aanvraag, doorheen het hele belbusgebied. Het gebruik van de Belbus is bovendien even voordelig als een ritje met een gewone lijnbus.

Parkeerterrein Delhaize open tijdens Kerstmarkt en koopzondagen

Op zondag 15 en 22 december is het parkeerterrein van Delhaize tussen 13 en 19 uur open voor het publiek. Zo vindt u vlakbij de kerstmarkt en de winkelstraten toch nog een extra plaatsje om uw wagen te parkeren.

Leerlingen krijgen les over de dode hoek

De Herentalse scholen werken regelmatig rond verkeersveiligheid. Op donderdag 16 januari 2014 bespreken de leerlingen van het zesde leerjaar van vrije basisschool Leertuin de gevaren van de dode hoek bij vrachtwagens. Rijschool Fury stelt een vrachtwagen met begeleider ter beschikking, zodat de leerlingen de problematiek in de praktijk kunnen bekijken. Het parkeerterrein in de Populierenlaan is die dag van 8 tot 10 uur verkeersvrij. Op donderdag 13 maart 2014 zijn de leerlingen van (W)onderwijs aan de beurt. Zij krijgen les op het helikopterplein. Het plein is verkeersvrij van 8 tot 16 uur.

Aangepaste voorrangsregeling aan kruispunt Koeterstraat, Markgravenstraat en Lierseweg

Het stadsbestuur wijzigt de voorrangsregeling aan het kruispunt van de Lierseweg met de Koeterstraat en de Markgravenstraat. Het verkeer dat uit de Markgravenstraat en de Koeterstraat komt heeft geen voorrang meer op het verkeer van de Lierseweg maar moet stoppen aan het fietspad. Dit verhoogt de veiligheid van de fietsers op de Lierseweg. Na het aanpassen van de signalisatie plaatst het stadsbestuur tijdelijk borden met de boodschap “gewijzigde verkeerssituatie”.

Wandeloptocht Koninklijke Fanfare Zucht naar Kunst

Op zaterdag 25 januari 2014 organiseert de Koninklijke Fanfare Zucht naar Kunst haar jaarlijkse teerfeest. Bij deze gelegenheid houden de muzikanten en de leden van de fanfare een wandeloptocht in Morkhoven. De optocht gaat via de Molenstraat, de Morkhovenseweg, de Streepstraat en Dorp naar de Eusselsstraat.